Dette er Geminors nye Country Manager i Storbritannia.

21. oktober 2022
Skrevet av 

Etter syv år ved Geminors hovedkontor i Staffordshire, England, er Oliver Caunce nå utnevnt til ny Country Manager for selskapets virksomhet i Storbritannia. - I tiden fremover vil vi arbeide for å sikre vår markedsposisjon både når det gjelder nasjonale mottakere og eksport av avfall til energigjenvinning i Skandinavia og Europa, sier Country Manager Oliver Caunce.

Caunce startet sin karriere i Geminor som Account and Development Manager i 2015, og har siden den gang jobbet både med operative ledelsesoppgaver og i det tekniske teamet som håndterer TFS-tjenester.

Etter over sju år i Geminor, og totalt 16 år i bransjen, har Caunce nå fått oppgaven med å lede Geminors virksomhet i Storbritannia.

- Gjenvinningsindustrien i Storbritannia har endret seg markant siden jeg begynte i Geminor. Bransjen har modnet og består i dag av flere nasjonale WtE-anlegg, mer varierte fraksjoner, nye forskrifter og større etterspørsel etter både eksport og import av avfallsprodukter, sier Caunce.

- I tillegg er det større konkurranse i markedet, og det er større bevissthet rundt de enkelte bransjeaktørenes rolle. Alle disse faktorene må tas i betraktning for å lykkes med resirkulering i Storbritannia i dag, sier Oliver Caunce.

Konsoliderer sin posisjon som toppeksportør

Etter 10 år i Storbritannia har Geminor vokst til å bli den største eksportøren av RDF og SRF til Norden og EU. Fra august -21 til september -22 eksporterte Geminor mer enn 231 000 tonn RDF, noe som tilsvarer nesten 15 prosent av det totale britiske markedet.

Geminor har også utvidet sin regionale virksomhet i Storbritannia ved å inngå flere nye kontrakter med britiske kommuner og industriaktører. Den siste i rekken er en kontrakt om levering av avfall til energigjenvinning ved Fortums South Clyde-anlegg utenfor Glasgow.

- Å sikre nye partnere på det britiske markedet er en viktig del av Geminors strategi, og vi har nå en god nasjonal plattform for å konsolidere virksomheten vår. Behandling og håndtering av RDF, SRF, avfallstrevirke og biomaterialer står sentralt, men vi vil også ekspandere innen kjemisk og mekanisk gjenvinning av plast, sier Caunce.

For tiden er det et større behov enn det er tilgang på materialer i markedet, noe som fører til økt etterspørsel utenfor EU. Å håndtere en krevende markedssituasjon blir en viktig del av stillingen som Country Manager, forklarer Caunce.

- Min viktigste oppgave blir å sikre vår posisjon i Storbritannia både når det gjelder nasjonale mottakere og eksport av avfall til energigjenvinning i Europa og Skandinavia. Et bredt nettverk, gode relasjoner og hardt arbeid er nøkkelordene for jobben som ligger foran oss, avslutter den nye Country Manager i Geminor UK, Oliver Caunce.