Rekordmåned for Geminor i Italia

20. mars 2023
Skrevet av 

I januar transporterte Geminor nesten 30 000 tonn avfall til resirkulering og gjenvinning i Italia. Dette er tre ganger mer enn i samme måned i fjor.

Starten av 2023 var en periode med vekst i avfallsvolumene for Geminor, og det italienske markedet skiller seg ut med en betydelig økning: I januar 2022 ble det håndtert 9 847 tonn avfallsfraksjoner i Italia. I januar i år er tonnasjen tredoblet til 29 524 tonn.

- Dette er en lovende start på året, og vi er veldig glade for å se så positive tall etter måneder med hardt arbeid. Italia er i ferd med å bli et av de viktigste eksportmarkedene i Europa mye raskere enn vi hadde forventet, sier Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor.

Den økte etterspørselen etter energi i Europa og Skandinavia denne vinteren er hovedårsaken til den økende eksporten av RDF og SRF fra Italia. Men det handler også om gode forhold, forklarer Vikingstad.

Administrerende direktør Kjetil Vikingstad.

- Hovedutfordringen med nye markeder som Italia er den tidkrevende prosessen med å finne solide industripartnere og etablere effektive logistikkløsninger. "Resultatet i januar overgår våre prognoser med over 20 000 tonn, noe som tyder på at innsatsen i Italia allerede gir resultater, sier Vikingstad.

Store variasjoner

Totalt håndterte Geminor 178 906 tonn avfallsfraksjoner i januar. Dette er den høyeste månedlige tonnasjen som konsernet noensinne har håndtert.

- Vi opplever store variasjoner i de ulike markedene. Når land som Norge, Danmark og Tyskland håndterer mindre volumer i januar enn i samme måned i fjor, kompenserer nye markeder som Italia og Polen med betydelig vekst, noe som samlet sett gir oss et positivt resultat, sier Vikingstad.

- I et usikkert marked i rask endring er det vanskelig å spå om det kommende året. Men totalt håper vi å nå godt over 2 millioner tonn avfall innen utgangen av 2023", avslutter Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor.