Geminor inngår kontrakt for eksport av RDF fra Guernsey

22. mai 2024
Skrevet av 

Myndighetene på Guernsey og gjenvinningsselskapet Geminor har signert en avtale om håndtering og eksport av Refuse-derivered fuel (RDF) fra øya i den engelske kanalen.

Geminor signerte denne uken en kontrakt med myndighetene på Guernsey om en årlig eksport av 11 500 tonn husholdnings- og næringsavfall (RDF). Kontrakten, som løper fra 1. april, strekker seg over fem år med opsjon på forlengelse i ytterligere tre år. Dette er den andre kontrakten Geminor har signert med øystaten Guernsey.

Geminor har engasjert kanaløyenes regionale transportoperatør Profreight som underleverandør for eksporten av RDF. Restavfallet kvernes og balles før det fraktes ut med skip til energigjenvinningsanlegg i Sverige.

Oliver Caunce, Country Manager i Geminor UK, er godt fornøyd med den nye avtalen.

– Vi er glade for at myndighetene på Guernsey har vist oss fornyet tillit ved å signere en femårskontrakt for eksport av RDF. Med et velfungerende fem år langt partnerskap bak oss ser vi nå frem til å fortsette dette samarbeidet fram til og forbi 2029, sier Caunce.

– Behandlet husholdningsavfall fra Guernsey vil bli brukt til energigjenvinning i noen av de mest moderne og effektive energigjenvinningsanleggene i Europa. Det gjør at avfallet fra Guernsey blir benyttet på en effektiv og bærekraftig måte, sier Oliver Caunce i Geminor UK.