Geminor mottar FSC-sertifisering for bærekraftig trevirke

30. mars 2023
Skrevet av 

Chain of Custody-sertifiseringen, som Geminor har fått fra "Forest Stewardship Council" (FSC), gjør det mulig for selskapet å håndtere treprodukter fra bærekraftige kilder og tilby grønnere løsninger til det europeiske biomassemarkedet. - Med denne sertifiseringen påtar vi oss ansvaret for å sikre sporbarheten til bærekraftig biomasse, sier Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor.

"Forest Stewardship Council (FSC) ble grunnlagt i 1993 og er i dag en ledende ikke-statlig organisasjon for frivillig sertifisering av bærekraftig skogbruk. FSC setter internasjonale standarder for handel med bærekraftige skogprodukter og fremmer miljømessig forsvarlig, ansvarlig og økonomisk levedyktig forvaltning av verdens skoger.

Geminor har nylig fått FSCs "Chain of Custody"-sertifisering, noe som betyr at selskapet garanterer å følge FSCs standarder ved innkjøp og håndtering av skogsmateriale.

- Vi er glade for endelig å være en del av det internasjonalt anerkjente FSC-systemet. Dette sertifikatet gjør det mulig for oss å samarbeide med FSC-sertifiserte produsenter, og dermed kan vi sikre mottakerne våre standardgodkjente treprodukter som vi vet har en bærekraftig opprinnelse. Denne sertifiseringen utgjør virkelig en forskjell når det gjelder å fremme og bruke bærekraftig biomasse i verden", sier Kjetil Vikingstad.

Sertifiseringen gjør det mulig å forsyne biomassemarkedet med bærekraftige produkter som tømmer, flis og bark fra sertifiserte produsenter. FSC-sertifiseringen fungerer også som en rettesnor for å finne de rette partnerne for Geminor.

- Ved å henvende oss til og investere i FSC-sertifiserte selskaper satser vi på bærekraftig skogbruk - uansett hvilket land vi opererer i. På denne måten sikrer vi også rettferdige og trygge arbeidsforhold på produsentnivå og forhindrer tvangsarbeid og barnearbeid", sier Kjetil Vikingstad.  

Økt etterspørsel
Det er en økende etterspørsel etter biomasse i markedet, men også et økt fokus på bærekraftige innkjøp. I land som Sverige krever avtakerne nå en garanti for at alt trevirke kommer fra bærekraftige kilder. FSC-sertifikatet representerer denne garantien, forklarer Vikingstad.

- Som innehaver av FSC-sertifikatet påtar Geminor seg ansvaret for å sikre sporbarheten av FSC-resirkulert trevirke fra bærekraftig forvaltede skoger til avtakere som ønsker en grønnere løsning. Dette er et skritt i riktig retning for Geminor i arbeidet med å integrere bærekraft i forretningsmodellen vår.
 

Geminor-organisasjonen er godt tilpasset til å håndtere og omsette en ny biomassefraksjon, sier Vikingstad.

- Vår internasjonale organisasjon har lang erfaring med behandling av avfallstrevirke og biomaterialer, og våre eksisterende logistikkløsninger for avfallsfraksjoner fungerer også godt for den nye biofraksjonen. Med en etablert portefølje av avtakere som håndterer både biofraksjoner og avfall, er vi klare til å engasjere oss i det internasjonale markedet for bærekraftig biomasse, avslutter administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad.