Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor, og selger av Industriparken, Harald Nordeng
Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor, og selger av Industriparken, Harald Nordeng

Geminor kjøper Rømskog Næringspark - Kan gi nye lokale arbeidsplasser

9. september 2024
Skrevet av 

Gjenvinningsselskapet Geminor har kjøpt Rømskog Næringspark. Kjøpet styrker Geminors logistikk og kan gi flere lokale arbeidsplasser.

Oppkjøpet av Rømskog Næringspark er det femte selskapet i rekken som Geminor nå tar under sine vinger, etter kjøp av Bergen Avfall, Rekom, Bøn Biobrensel og KEMÅ Fast.

Med sine 100 000 kvadratmeter har Rømskog Næringspark det største arealet av alle anleggene i Geminor-gruppen. Næringsparken vil hovedsakelig fungere som et knutepunkt for Geminors aktivitet innenfor biobrensel i selskapet Bøn Biobrensel, med fokus på lagring og prosessering av biobrensel.

Skaper lokal aktivitet

Kjøpet av Rømskog Næringspark AS vil styrke arbeidsmarkedet på Rømskog.

- Planen for næringsparken har vært å skape aktivitet og arbeidsplasser på Rømskog. Dette oppkjøpet vil bidra til det. Rømskog gir oss nærhet til kortreiste råvarer som tømmer og hogstavfall fra de rike skogsområdene som omslutter næringsparken. Aurskog-Høland kommune har også mange dyktige fagfolk innenfor skogsnæringen, som vil kunne være potensiell arbeidskraft i årene som kommer, sier Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor.

Rømskog Industripark

Rømskog nordisk knutepunkt for biobrensel

Med Rømskog utvider Geminor sitt nettverk av strategisk plasserte anlegg over hele Europa. Disse knutepunktene gjør det mulig for selskapet å håndtere et bredt spekter av avfallsfraksjoner og biobrensel, tilpasset behovene i ulike markeder.

Selv om det nye knutepunktet primært vil fokusere på biobrensel, gir det store arealet potensial til å støtte andre deler av Geminors virksomhet etter behov.

- Oppkjøpet har stor verdi på grunn av de strategiske mulighetene det gir oss. Vi gleder oss til å utforske hvordan vi best kan utnytte dette området, sier Vikingstad.

Oppkjøpet skjer på et tidspunkt hvor Geminor håndterer stadig økende avfallsvolumer over hele Europa, særlig i Storbritannia og Polen. Selskapet prioriterer for tiden å bygge infrastruktur som styrker virksomheten, og Rømskog Næringspark blir viktig i dette arbeidet.