Italiensk avfall sendes til ARGO for energigjenvinning
Italiensk avfall sendes til ARGO for energigjenvinning

Danske ARGO forlenger avtalen med Geminor

25. oktober 2022
Skrevet av 

Det danske avfallsselskapet og energiprodusenten ARGO har inngått en ny avtale med Geminor om mottak av restavfall til energigjenvinning frem til 2027.

Avtalen er en forlengelse av et samarbeid som allerede har vart i flere år. Ifølge avtalen skal Geminor levere 100 000 tonn avfallsbasert brensel (RDF) i året fra 1. januar 2023 til 2027. RDF skal brukes som brensel på ARGOs fjernvarmeanlegg i Roskilde.

Restavfallet Geminor leverer er hovedsakelig blandet italiensk husholdningsavfall som kvernes, presses i baller og fraktes med skip til Danmark fra baser i Sør-Italia. Dette er restavfall som ellers ville blitt deponert.

Kasper Thomsen, Geminor CM i Danmark.

Dagens leveranser krever tettere samarbeid

Country Manager i Geminor Danmark, Kasper Thomsen, er fornøyd med hvordan avtalen er blitt sikret gjennom et bredere samarbeid i hele verdikjeden.

- I slike omfattende logistikkprosesser må vi i økende grad involvere og koordinere flere aktører i verdikjeden. I Italia samarbeider vi med flere avfallsprodusenter, og vi har fått på plass mer robuste logistikk- og transportløsninger som sikrer leveranser i et relativt turbulent transportmarked, sier Thomsen.

- Markedet for restavfall til energigjenvinning blir stadig mer komplekst når det gjelder logistikk, noe som gjelder både på produsent- og mottakersiden. Dette krever blant annet mer likviditet blant aktørene, samt sikrere avtaler og back-up-løsninger, sier Thomsen.

- Vi er svært fornøyde med den fornyede tilliten ARGO har vist oss, og ser frem til å sikre leveransene av restavfall til energigjenvinning også i de kommende vintersesongene, avslutter administrerende direktør i Geminor DK, Kasper Thomsen.