Stockholm Exergi og Geminor forlenger samarbeidsavtale

Energiprodusenten Stockholm Exergi AB og Geminor har signert en avtale som forlenger et allerede sju år langt samarbeid. Nå skal Geminor levere 60 000 tonn britisk avfall til energigjenvinning i den svenske hovedstanden i året som kommer.

Fra Oxelösund HUB utenfor Stockholm.

Avtalen mellom Stockholm Exergi og Geminor i Sverige, som har vart siden 2016, utvides nå med to nye år. I henhold til avtalen skal Geminor fra januar 2023 levere 60 000 tonn 100 mm Refuse-derived Fuel (RDF) i året, avfall som skal bidra til å skape både varme, kjøling og elektrisitet til over 800 000 stockholmere og drøyt 400 offentlige og private bedrifter.

RDF-en som skal til Stockholm Exergi vil hovedsakelig bli hentet fra selskapet Powerday i Storbritannia, som leverer en 100 mm RDF designet for anlegget i Stockholm. Avfallet vil bli fraktet til Geminors prosessanlegg i Oxelösund havn, som er Geminors største HUB i Sverige med en årlig kapasitet på 90 000 tonn.

Etter åpning av plastballer og kvalitetssjekk, fraktes avfallet i sidetippbiler med en kapasitet på 150 m3 til Stockholm Exergis WtE-anlegg i Högdalen, forklarer landssjef for Geminor i Sverige, Per Mernelius.

Per Mernelius er CM i Sverige.

– Vi er veldig glade for å forlenge samarbeidet med Stockholm Exergi, og vil nå sikre både riktige mengder og kvaliteten på avfallet til selskapet de neste årene. Vår HUB i Oxelösund havn fungerer både som prosesserings- og lagringsanlegg og vil spille en viktig rolle for å legge til rette for leveranser av RDF fra Storbritannia, sier Mernelius.

Senior Account and Business Development Manager for Geminor i Storbritannia, Chris Baggley, kommenterer partnerskapet slik.

– Dette er den tredje kontrakten med Powerday, et samarbeidet som har vart i nesten et tiår. Vi har et godt partnerskap fordi begge selskapene deler et ønske om å gjøre tjenestene enda mer bærekraftige, sier Chris Baggley.

Vil du vite mer om Geminor sine logistikktjenester? Kontakt oss gjerne i dag!

Følg oss på LinkedIn, og bli oppdatert med vårt nyhestbrev!