Geminors nye HUB nærmer seg åpning

Byggingen av Geminors nye prosessanlegg i Hull i England går som planlagt. Fra våren 2023 vil den nye HUB’en produsere RDF både til regionale aktører og for eksport.

Geminor HUB i Hull under bygging.

I januar 2022 startet entreprenøren Keltbray utviklingen av Geminors nye prosessanlegg i St. Mark Street i Hull. Det nye anlegget, som har et totalt areal på 11 000 kvadratmeter, bygges hovedsakelig i forbindelse med Geminors langsiktige kontrakt med Hull City kommune.

De siste ukene har det vært en betydelig utvikling på byggeplassen, forteller David Singh, Group Business & Financial Controller i Geminor UK.

David Singh i Geminor UK.

– Veggene i vårt 3 800 kvadratmeter store bygg er nå ferdigstilte, og stålrammene og taket skal være oppe i midten av november. Viktige komponenter som brannslukkingsanlegg, system for luktreduksjon, samt brovektsystem vil være på plass før jul, slik vi har planlagt.

– Prosessanlegget skal benyttes til sortering, kverning, balling og lagring av husholdningsavfall (MSW) og næringsavfall (C&I) samlet inn fra hele regionen. HUB’en har en kapasitet på 150 000 tonn per år, og avfallet vil i første omgang bli behandlet av mobilt utstyr før vi etter hvert får permanent utstyr på plass, forklarer David Singh.

– Vi er glade for snart å kunne legge dette prosessanlegget til porteføljen vår. Dette vil bli en viktig HUB både med hensyn til plassering og evne til å forsyne flere energigjenvinningsanlegg i regionen. Anlegget vil også ha stor betydning for utvikling og eksport av spesialtilpasset avfall til energigjenvinning, avslutter David Singh.

Vil du vite mer om Geminor sine avfallstjenester i UK? Ikke nøl med å ta kontakt!

Følg oss på LinkedIn, eller få nyhetsbrevet tilsendt direkte til din epost.