Massiv økning i eksport av dansk avfallstrevirke

Geminor økte sin danske eksport av avfallstrevirke med 60 prosent i 2021. Det gjør Danmark til det raskest voksende markedet for trevirke i Europa. – Etterspørselen etter avfallstrevirke har aldri vært større, forteller Development Manager i Geminor DK, Freja M. Bechmann.

Geminor HUB i Køge, Danmark.

I 2021 håndterte Geminor gruppen mer enn 104 000 tonn avfallstrevirke for materialgjenvinning. 80 000 av disse ble håndtert og behandlet av Geminor i Danmark, som er en økning på 30 000 tonn – eller 60 prosent – ​​fra 2020.

Dette gjør Danmark til det raskest voksende og desidert største markedet for Geminor innen behandling av trevirke.

– Markedet for avfallstrevirke vokser betraktelig både i Danmark og Europa. Det siste året har prisene femdoblet seg som følge av høyere etterspørsel både innen materialgjenvinning og energigjenvinning, sier Development Manager i Geminor DK, Freja M. Bechmann.

– I år forventer vi å øke vår håndtering av avfallstrevirke i Danmark til over 120 000 tonn, sier Bechmann.

Øker materialgjenvinningen

Alt av avfallstrevirke som Geminor DK eksporterte i fjor, gikk til materialgjenvinning. A2-trevirket ble først sortert, kvernet og kvalitetskontrollert ved Geminor’s HUB i Køge, før den ble fraktet til Riga for produksjon av sponplater.

Freja Bechmann er Development Manager i Geminor DK.

Geminor samarbeider både med kommunale og private produsenter i Danmark, og jobber kontinuerlig med å finne riktig volumer og kvalitet på avfallstrevirket i markedet, forteller Bechmann.

– Med økt produksjon av sponplater i Europa, kombinert med generell mangel på biomateriale og et gjeldende forbud mot russisk trevirke, er det nå en høyere etterspørsel etter avfallstrevirke enn vi har opplevd tidligere. Samtidig merker vi en mer positiv holdning og en større vilje for å tilrettelegge for mer resirkulering av trevirke både i Danmark og internasjonalt.

– Tre utgjør en stadig viktigere del av den sirkulære økonomien i EU, noe som er grunnen til at vi intensiverer innsatsen innen denne fraksjonen, avslutter utviklingssjef i Geminor DK, Freja M. Bechmann.

Vil du lære mer om Geminors tjenester innen avfallstrevirke? Ta kontakt med oss her!

Ikke påmeldt vårt nyhetsbrev? Det kan du gjøre her!

Følg oss på LinkedIn og få de siste nyhetene først!