Geminor åpner strøm av bærekraftig SRF til Finland

Geminor Finland har signert en treårig avtale med aktøren Finnsementti for levering av Solid Recovered Fuel (SRF) som brensel i produksjon av sement. Utover levering av SRF omfatter samarbeidet også håndtering og transport av avfallsbrensel til sementproduksjonsanlegget i Parainen.

 

Den nye kontrakten, som ble signert i desember, innebærer levering av mer enn 10 000 tonn SRF årlig over en periode på tre år, med opsjon på ytterligere to års levering. Samarbeidet mellom Geminor og finske Finnsementti Oy inkluderer også driften av Geminors nye HUB i Naantali vest i Finland. Herifra vil Geminor levere tjenester som logistikk, lagring og åpning av baller, samt transporter av SRF til sementfabrikken i Parainen. Volumene fra Geminor vil gradvis økes til 20 000 tonn per år i det kommende året.

Landssjef for Geminor i Finland, Ismo Hiltunen, er godt fornøyd med den nye kontrakten.

Ismo Hultinen er Country Manager for Geminor Finland.

– Geminor har i en årrekke eksportert ulike avfallsfraksjoner fra Finland, men vi har aldri tidligere importert SRF til landet. Vi er veldig fornøyde med tillitten vi er vist og ser frem til levering av SRF og håndtering av avfallsbrensel for Finnsementti i årene som kommer.

– For å kunne levere optimalt på denne kontrakten har vi investert i åtte spesialmodifiserte trailere for transport av SRF. For øyeblikket har vi kapasitet til å håndtere 100-200 tonn SRF daglig for driften av Finnsementtis anlegg, sier CM i Geminor Finland, Ismo Hiltunen.

Vil du vite mer om Geminor sine avfalls-, behandlings- og logistikktjenester? Les mer og ta kontakt her!

Ikke påmeldt nyhetsbrevet? Her får du alle nyhetene på løpende bånd

Følg oss på LinkedIN!