Inngår forsyningsavtale med nytt EfW-anlegg i Skottland

Geminor har sikret seg langtidskontrakt for levering av RDF til et energigjenvinningsanlegg under utvikling i Skottland. Strømprodusenten Oldhall EfW vil ved åpning i 2024 ha en årlig kapasitet på 185 000 tonn RDF.

Oldhall EfW anlegg, Skottland.

EfW-anlegget på Oldhall Industrial Estate i Irvine, Skottland, blir en av de største anleggene i Storbritannia, og er ventet å være produksjonsklar etter en byggetid på rundt 30 måneder. Tyske Standardkessel Baumgarte skal levere teknologiløsningen til det nye forbrenningsanlegget.

Ved åpning i 2024 skal anlegget kunne eksportere 17 megawatt elektrisitet, nok til å forsyne 30 000 hjem og gi varme og industridamp til nærliggende virksomheter.

Octopus Renewables er eier av Oldhall-anlegget. Peter Dias, investeringsdirektør i selskapet, er fornøyd med å komme i gang med utviklingen.

– Prosjektet vil spille en avgjørende rolle i Skottlands mål om å forby deponi innen 2025, sier Dias.

10 års avtale

Det RDF-drevne anlegget vil ha en årlig kapasitet på 185 000 tonn, og Geminor har signert for levering av 100 000 tonn årlig over en 10-årsperiode.

James Maiden, Geminor CM i Storbritannia.

Geminors underleverandør Lowmac ​​Alloys, som har et omfattende RDF-behandlingsanlegg nært inntil Oldhall-anlegget, skal stå for opptil 50 000 tonn av drivstoffet.

– Dette er et stort prosjekt og et viktig nytt bidrag til EfW-produksjonen i Skottland. Vi ser frem til å samarbeide med Geminor på dette prosjektet, og levere tilpasset RDF for effektiv drift av anlegget, sier Robert Hall, direktør ved Lowmac.

Et strategisk mål

Når anlegget omsider er i drift, vil Geminors totale og kontraktsfestede leveransekapasitet i Storbritannia være på rundt 350 000 tonn RDF per år.

Denne kontrakten blir en viktig del i vårt strategiske mål om å sikre større mengder avfall fra offentlig sektor i Storbritannia, forteller Country Manager for Geminor UK, James Maiden.

– Geminor UK er svært fornøyd med at utviklingsprosessen for anlegget i Oldhall nå er fullført, og vi ser frem til å kunne implementere leveranseplanene etter at byggefasen er avsluttet. Oldhall-prosjektet blir en viktig del av vår voksende portefølje i Storbritannia, sier James Maiden.

Vil du vite mer om Geminor sine RDF-tjenester? Ta kontakt med oss i dag!