Geminor vinner rammeavtale med Avfall Sør

Etter en offentlig anbudsprosess har Avfall Sør tildelt Geminor en rammeavtale for transport og avsetning av returflis. Flisen går til Baltikum for materialgjenvinning i sponplateindustrien.

Avfall Sør AS er et aksjeselskap eid av kommunene Kristiansand og Vennesla – et selskap som leverer avfallstjenester til rundt 51 000 boenheter og 3 500 hytter. Den nylig signerte avtalen binder Geminor til å håndtere transport og avsetning av inntil 15 000 tonn returflis (RT) årlig. Avtalen hadde oppstart 1. juni med varighet på to år, og opsjon på to nye.

Avfallstrevirket ved alle Avfall Sør sine anlegg samles, sorteres og kvernes til flis ved Støleheia avfallsanlegg. Herifra transporteres flisen med bil til Vige havn for lasting og skiping til Riga, hvor treflisen skal fraktes videre til aktører innen sponplateproduksjon.

Kjetil Hausken er Country Manager i Norge.

– Vi er godt fornøyde med å sikre oss avtale og et nytt samarbeid med Avfall Sør, og ser frem til å jobbe tett med dem i årene som kommer. Vi har en felles ambisjon om å skape god kvalitet i alle ledd, og dermed mest mulig effektiv materialgjenvinning av avfallstrevirket, sier Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.

– Behovet for behandlet avfallstrevirke til sponplateproduksjonen bare øker, og nå har vi nok en god og stabil strøm å forsyne industrien med, sier Hausken.

Anbudskonkurransen stilte spesielt høye krav til bærekraft, forklarer Hausken.

– Klimavennlig transport blir stadig viktigere i offentlige anbud, noe som har mye å si for det totale fotavtrykket. Vi ser ikke lenger kun krav til båttransport, men også spesifikke krav til biltransporten. I denne kontrakten er vi pliktige å transportere med en lastekapasitet på minimum 120 kubikkmeter – utover kravet om kjøretøy med Euroklasse 6. Dette betyr drøyt 20 prosent mindre utslipp enn med standard lastevolum, sier Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.

Vil du vite mer om Geminors tjenester rundt avfallstrevirke? Ikke nøl med å ta kontakt!