Ny kontrakt åpner eksport av biomasse fra Tyskland til Danmark

Geminor signerte nylig sin første biomassekontrakt for levering av 2000 tonn tysk flis til Danmark. Volumene vil bli levert til den danske fjernvarmeaktøren Bredebro Varmeværk mellom førstkommende november og april/mai neste år.

For tiden er det et overskudd av tysk tømmer på grunn av barkebillenes herjinger i tyske skoger, forklarer Account and Development Manager i Geminor, Manfred Rissmann.

– De varme og tørre somrene de siste årene har ført til et perfekt klima for barkbillen, som har ødelagt store mengder furu- og grantrær flere steder i Tyskland. Heldigvis kan de skadede stokkene brukes til produksjon av flis, som nå blir biomasse og drivstoff, sier Manfred Rissmann.

Manfred Rissmann i Geminors avdeling i Tyskland.

– De SBP-kompatible flisene utgjør en ny biomasseeksport for Geminor. Vi startet med testlaster i juni og har levert rundt 300 tonn i løpet av sommeren, men fra november er vi klare til å starte leveranser i henhold til kontrakten på 2000 tonn til Danmark, sier Rissmann.

Viktige synergier

Geminor Country Manager i Danmark, Kasper Thomsen, har fulgt det danske biomassemarkedet en stund og ser et stort potensial i import av biomasse til Danmark.

– I tillegg til å drifte avfallsforbrenningsanlegg har en rekke danske mottakere varme- og energigjenvinningsanlegg som drives på biomasse. Dette er et interessant marked for oss, også med tanke på synergiene vi finner med dagens avfallsimport, sier Thomsen.

Kasper Thomsen, Country Manager i Geminor DK.

– Det finnes fordeler knyttet både til logistikk, sikker levering og priser. Biomasse er en naturlig del av porteføljen vår, og planen vår er å etablere oss på det danske biomassemarkedet og bli en stabil leverandør for danske fjernvarmeanlegg, sier landssjef Geminor DK, Kasper Thomsen.

Vil du vite mer om vår import/eksport av biomasse? Ta kontakt i dag!