Geminor eksporterer 15 år gammelt avfall fra Italia til Nederland

Geminor starter nå en større leveranse av 15 år gammel italiensk RDF til Nederland. Det første partiet med restavfall fra Italia er del av en regional opprydding av i alt fem millioner tonn avfall.

I forrige uke ble 3000 tonn italiensk RDF lastet i Napoli og skipet til den nederlandske havnen Delfzijl. Dette er Geminors første leveranse av RDF mellom Italia og Nederland, og representerer starten på en kontrakt på totalt 30 000 tonn.

Eksporten av regionalt avfall bidrar til å løse de pågående avfallsutfordringene i Campania-

Store mengder RDF har blitt lagret i nord-Italia de siste 20 årene.

regionen, en situasjon som har pågått siden begynnelsen av 2000-tallet. For å takle de økende avfallsmengdene har regionale myndigheter avsatt store områder for sikker lagring av husholdningsavfall. For tiden lagres så mye som fem millioner tonn behandlet avfall på ulike steder i regionen. Dette avfallet blir nå sendt som ballet RDF og skal brukes til energigjenvinning andre steder i Europa.

Det mest bærekraftige alternativet

Håndteringen av avfallet i Napoli-regionen utgjør en av Geminors første store kontrakter i Italia.

– I samarbeid med italienske avfallsbedrifter blir avfallet nå behandlet på stedet og sendt til gjenvinning i nederlandske og skandinaviske forbrenningsanlegg. I stedet for å bli liggende og utgjøre et stadig større problem, vil avfallet nå bli brukt til å lage strøm, industriell damp og fjernvarme, sier Senior Account Manager i Geminor i Italia, Michele Benvenuti.

Michele Bienvenuti i Geminor i Italia.

– Å bidra til å løse disse avfallsutfordringene er krevende, men samtidig veldig givende. Nå skal det lagrede italienske restavfallet benyttes til energiproduksjon, noe som er det beste utfallet vi kan få på dette tidspunktet. Å bringe denne RDF’en til det europeiske markedet er et bærekraftig alternativ og gir god mening, sier Michele Benvenuti.

Vil du vite mer om våre logistikk- og behandlingstjenester? Ta kontakt med oss i dag! 

Få nyhetene først, følg oss på LinkedIn!