Geminor åpner kontor i Italia

Det italienske overskuddsmarkedet blir stadig viktigere for flere europeiske land – spesielt under COVID-19 epidemien. Geminor åpner nå et kontor i Bolzano for å øke den italienske avfallseksporten.

Geminor åpner nå et italiensk kontor for å møte det økende europeiske behovet for avfall til energigjenvinning og materialgjenvinning. Kontoret ligger i den norditalienske byen Bolzano – eller Bozen på tysk.

Senior Account & Development Manager hos Geminor, Michele Benvenuti, skal lede det italienske kontoret. Benvenuti, som startet sin karriere i IT-bransjen og har jobbet innen eksport av italienske vindmøller, har til sammen 15 års erfaring fra det italienske avfallsmarkedet.

Et overskuddsmarked

Det italienske markedet har lenge vært et eksportmarked, forklarer Benvenuti.

– Italia har en årlig produksjon av 135 millioner tonn industriavfall, hvorav 10 millioner er klassifisert som farlig avfall. Husholdningenes avfallsmengde er omtrent 30 millioner tonn, eller rundt 500 kg per innbygger. Med bare 40 forbrenningsanlegg i Italia er den nasjonale kapasiteten lav, noe som gjør at en betydelig del av avfallet går til deponi eller eksport. På denne måten ligner Italia ganske mye på det engelske avfallsmarkedet, sier Benvenuti.

Michele Bienvenuti is country manager for Geminor in Italy.

– Selv om avfallsoverskuddet fortsatt er stort, øker gjenvinningsgraden i Italia for hvert år. Dagens resirkulering av plast er en av de mest effektive i Europa, sier Benvenuti.

SRF har høy prioritet
Det italienske markedet kan tilby mange forskjellige avfallsfraksjoner. Geminor vil fra starten av fokusere på tre avfallsstrømmer fra Italia.
– Til å begynne med planlegger vi å eksportere avfall både til energigjenvinning og materialgjenvinning. SRF med høy brennverdi skal gå til sementfabrikkene, mens RDF går til energigjenvinning i Skandinavia. I tillegg satser vi på avfallstrevirke for produksjon av sponplater. Vi vil også jobbe med å sikre farlig avfall som PFAS og PFOS-forurensede masser – noe som også er en miljøutfordring i Italia, sier Geminors landssjef i Italia.

– Utover Skandinavia utgjør importmarkedene fra Italia hovedsakelig Tyskland, Spania, Frankrike og Øst-Europa. Vi tester nå ut forskjellige transportruter og jobber for å finne de mest bærekraftige og effektive løsningene som mulig. Dette betyr mer sjø- og jernbanetransport fremover, sier Benvenuti.

Corona påvirker markedet
COVID-19 påvirker for tiden det europeiske avfallsmarkedet, og reduksjonen av eksport av avfall fra Storbritannia blir trolig en av de største utfordringene denne våren. Den nåværende situasjonen gjør Italia viktigere enn noen gang, sier Chief Operating Officer i Geminor, Ralf Schöpwinkel.

COO at Geminor, Ralf Schöpwinkel.

– Å finne gode løsninger på avfallsutfordringer er en dynamisk og pågående prosess i Norge og Europa. Jo flere velfungerende og anerkjente markeder vi har tilgjengelig i Europa, desto lettere kan vi løse utfordringer som oppstår under kriser som COVID-19. Vårt nye italienske kontor åpnes ikke som et resultat av Corona, men på grunn av et langvarig behov. Nå kan kontoret bli nyttig i å sikre avfallsforsyninger i et veldig krevende europeisk marked, avslutter Ralf Schöpwinkel i Geminor.

I tillegg til Norge og Italia har Geminor nå kontorer og HUBer i Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Polen.

Har du spørsmål rundt avfallseksport fra Italia? Kontakt oss i dag!

Følg oss på LinkedIn, og få de siste nyhetene først!