Norske eiere sikrer seg hele Geminor-konsernet

Kjetil Vikingstad og Ralf Schöpwinkel i gjenvinningsselskapet Geminor AS kjøper nå ut sin danske partner og tar 100 prosent eierskap i Geminor-konsernet.

CEO at Geminor, Kjetil Vikingstad.

Adm. dir. Kjetil Vikingstad og COO Ralf Schöpwinkel har frem til nå delt eierskapet av Geminor AS med det danske gjenvinningsselskapet Gemidan. Nå selger det danske selskapet sin andel av Geminor AS på 36,4 prosent til Geminor Invest AS, et holdingselskap kontrollert av Vikingstad og Schöpwinkel. Dermed sikrer de to lederne og eierne seg samtlige aksjer i morselskapet Geminor AS, som også inkluderer datterselskapene i alle landene Geminor opererer i.

COO at Geminor, Ralf Schöpwinkel.

Bærekraftig bransje

Geminor var opprinnelig et datterselskap av danske Gemidan, og ble opprettet i 1994 for å tilby tjenester innen kverning og behandling av avfall i det norske gjenvinningsmarkedet. I 2004 overtok Kjetil Vikingstad 60 prosent av aksjene i Geminor, for deretter å bygge selskapet til å bli en betydelig handels- og avfallsentreprenør både i den norske og europeiske gjenvinningsbransjen. Selskapet har nå en årlig omsetning på rundt 1,2 milliarder kroner.

Waste wood handled by Geminor on its way to Eastern Europe for material recycling.

– Etter et mangeårig og godt samarbeid tar vi omsider farvel med partner Gemidan. Vi har lenge ønsket å overta alle aksjene i Geminor AS for selv å kunne kontrollere selskapets videre utvikling i Europa. Ambisjonen er å bygge selskapet videre til en ledende internasjonal aktør innen material- og energigjenvinning, sier hovedeier og adm. dir. Kjetil Vikingstad.

– Dette er en stor investering for oss, men vi satser langsiktig og mener dette er det riktige steget å ta for oss sammen med våre medarbeidere rundt omkring i Europa. Vi ønsker å være en pådriver i utviklingen av en mer effektiv og bærekraftig bransje, avslutter Kjetil Vikingstad i Geminor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her og bli oppdatert på alt som skjer!