Geminor vant pris under EY Entrepreneur Of The Year

Under EY (tidl. Ernst & Young) sin "EY Entrepreneur Of The Year Award 2019" i Oslo, vant Geminor førsteprisen i kategorien Tjenester.

EY (tidl. Ernst & Young) kårer hvert år Norges fremste vekstskapere, som del av et internasjonalt program i over 50 land. Den norske finalen ble gjennomført i Oslo kvelden 2. desember, der de 11 nasjonale finalistene skulle kjempe seg imellom i ulike kategorier.

Under kvelden gikk Geminors administrerende direktør Kjetil Vikingstad, og selskapets Chief Operating Officer Ralf Schöpwinkel, av med seieren i kategorien Tjenester. Selskapet konkurrerte i utgangspunktet mot flere tusen selskaper i ulike bransjer, og 388 selskaper bare i Rogaland.

– Vi er selvsagt veldig takknemlige for denne oppmerksomheten, noe som ikke er hverdagskost hverken for oss eller andre i gjenvinningsbransjen. Dette bidrar til å sette material- og energigjenvinning – og næringens betydning for et bærekraftig samfunn – i sentrum. Vi tar dette med oss når vi utvikler vårt selskap videre både i Norge og internasjonalt, sier adm. dir. Kjetil Vikingstad i Geminor på Karmøy.

Øvrige kandidater fra Rogaland var Pizzabakeren og Nordic Steel AS, der førstnevnte vant førsteprisen i kategorien Handel. Det var imidlertid Jan Christian Vestre i møbelprodusenten Vestre som kunne heve statuetten som viser at han er EY Entrepreneur Of The Year 2019.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi dem den oppmerksomheten de fortjener, sier Ina K. Rosenberg, ansvarlig partner for programmet i Norge.

Den uavhengige juryen som kårer vinnerne er Åse Aulie Michelet (leder), Harald Tyrdal, Hilde Midthjell, Harald Norvik, Elisabeth Grieg, Hans-Petter Mellerud og Rikke Eckhoff Høvding. Arrangementet ble ledet av Haddy Njie.

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.
  • EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 18. år i Norge og blir arrangert for 33. gang internasjonalt.
  • EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på vekstskaperen bak vekstselskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenør-ånd, evne til å drive lønnsomt og tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.