Logistik-koordinator Geminor DK i Aarhus

28. mai, 2019

Går du med ønsket om at ”hoppe over på den anden side af bordet”, og opleve jobbet som logistik-koordinator i en dynamisk Trader- og Recycling-virksomhed i stærk vækst, så har vi jobbet til dig.

Dynamisk hverdag med fokus på logistik og problemløsning

I jobbet som logistik-koordinator vil du blive en del af Geminors internationale logistikteam. Du vil have ansvaret for at drive og fordele den operative og strategiske logistik overfor vores leverandører og modtagere. Dine primære ansvarsområder vil være indkøb af transportydelser inden for alle former for transport (skib, lastbil, container og Intermodal), holde en struktureret planlægning af vores transporter, samt at yde den nødvendige service overfor vores kunder.

Du vil have en bred kontaktflade både internt og eksternt på et internationalt niveau. Kontaktfladen vil både være speditører, rederier, leverandører og modtagere, hvor du skal stå for at koordinere leverancer i hele Europa.

I jobbet vil du få en dynamisk hverdag, hvor ingen dage er ens, og der er lagt op til en stor selvstændighedsgrad i jobbet. Stillingen kræver nogen rejseaktivitet i Skandinavian og Europa, da vi prioriterer nærhed i forhold til vores kunder såvel som samarbejdspartnere.

Arbejdssted vil være på vores kontor, som er placeret i Aarhus. Du vil indgå i det lille men voksende danske team og referere til den danske Country Manager.

Logistik koordinator stillingsbekrivelse

Geminor – en vækstvirksomhed med store ambitioner

Geminor er en af Skandinaviens ledende handels- og entreprenørvirksomheder for genanvendelse og energiudnyttelse af affald. Siden opstarten i 2004 har Geminor vokset sig til en af nordens største kommercielle aktører inden for affaldssektoren, og leverer i dag mere end 1.400.000 tons affald per år. Vores primære aktivitet er at håndtere og videreformidle affald til energiudnyttelse på kraftvarmeværker og til genanvendelse hos forskellige produktionsvirksomheder i ind- og udland.  Vores hovedkontor er placeret i Haugesund på den norske vestkyst. Geminor er repræsenteret med lokale kontorer i Danmark, England, Finland, Sverige og Tyskland. Vi samarbejder med mere end 100 forskellige leverandører i Skandinavian og Nord- og Øst-Europa.

Geminor DK ApS er et datterselskab til norske Geminor AS og vil være arbejdsstedet. Vi er et lille team med en uformel stil, men meget professionel tilgang til jobbet. Vi bestræber os på at gøre det sjovt at arbejde hårdt, og gør en dyd ud af at fejrer hinanden succeser.

 Din profil

Vi søger en person der kan fortsætte den gode logistik Geminor har i dag, men også en person der kan og tør tænke nye tanker, forslå ændringer og få dem implementeret. Fokuseret, konsistent, modig.

Du har en uddannelse indenfor logistik, spedition eller shipping samt god erfaring indenfor branchen. Som person har du en positiv og fleksibel tilgang til jobbet. Du har sans for detaljer og et godt overblik, og trives med at håndtere mange små åbne opgaver samtidigt. Du er serviceorienteret samtidig med at du er pligtopfyldende og får overholdt de aftalte tidsfrister.  Du er i høj grad i stand til at arbejde selvstændigt.

Du behersker dansk og engelsk skriftligt. Derudover er det en fordel hvis du taler tysk og skandinavisk.

For yderligere information, se: www.geminor.dk

Sådan ansøger du

Kontakt for spørgsmål –  eller send dit CV og ansøgning til Country Manager, Kasper Thomsen, Geminor DK; Tlf nr. +45 53 86 00 19 – mail: [email protected]

Send din ansøgning snarest muligt, da vi vurderer løbende. Sidste frist er 1 august 2019. Tiltrædelse skal ske snarest muligt